Voedselbos Huizen plantdag

Voedselbos Huizen

De Stichting Voedselbos Huizen had plannen om in een deel van het Stadspark in Huizen een voedselbos en pluktuin te realiseren en te beheren.

Een voedselbos is een door mensen ontworpen productief ecosysteem, naar het voorbeeld van een natuurlijk bos. De belangrijkste functies van een voedselbos zijn het produceren van voedsel en het bevorderen van de biodiversiteit. Daarnaast heeft een voedselbos een belangrijke sociale meerwaarde voor recreatie en educatie.

In februari en maart zijn hiervoor de eerste plantdagen geweest. Het was een groot succes met veel vrijwilligers uit diverse hoeken.

De komende periode staan er allerlei activiteiten op de agenda, om de Huizer samenleving te betrekken bij het voedselbos en mens en natuur dichter bij elkaar te brengen.

Voedselbos

Danspaleis

In wooncentrum De Marke in Huizen hadden een aantal vrijwilligers van buurtproject koffieschenken het initiatief genomen om een dansmiddag te organiseren, samen met de stichting “Het Danspaleis” om zo ouderen en eenzamen uit de buurt een extraatje te bieden in het kader van het tegengaan van de eenzaamheid. Dansen verbindt en biedt plezier!

De middag was een groot succes. Het was een feest van herkenning voor iedereen. De gasten genoten met volle teugen. Rolstoelen zwierden over de dansvloer en mensen met een beperking werden aan de arm genomen. Vrolijk deuntjes en blije gezichten! De organisatie blikt terug op een mooie middag, mede mogelijk gemaakt door het Westland Familie Fonds.

Danspaleis

Matthäus Passion  in Huizen

Ook dit jaar was er weer een uitvoering van de Matthäus Passion in de Nieuwe Kerk in Huizen, uitgevoerd door een combinatie van professionele muzikanten en een projectkoor. Er waren 550 kaarten verkocht, waarmee de zaal was uitverkocht. “Het was weer een prachtige uitvoering” zie de trotse dirigent Wouter Verhage na afloop. Hij kreeg veel ontroerde reacties van zowel bezoekers als van koor- en orkestleden. “Alles ging goed en het klonk nog een stuk beter van vorig jaar. Natuurlijk zijn er altijd kleine details die nog een likje verf kunnen gebruiken, maar daar wil ik volgend jaar weer mee verder. “

Het bestuur van de stichting Matthäus Passion was blij met de hulp en sponsoring van verschillende kanten. “Het wordt echt gedragen door Huizen”.

Passion

Lunch Buurthuis 't Vuronger

Tot voor kort konden de gasten van het buurthuis ’t Vuronger in Huizen elke week van een gezonde betaalbare lunch in elkaars gezelschap genieten, gemaakt door onze eigen keukenprinses Eva. Omdat Eva sinds september tweemaal per week de lunch in het Westland bedrijfsrestaurant verzorgt, heeft ze nog maar éénmaal per maand tijd voor de lunch in ’t Vuronger. Sint vond dit echt een beetje sneu voor de gasten van ‘t Vuronger en had daarom  een leuke verrassing op zijn verjaardag: iedereen kreeg een stuk Old Amsterdam. Dit werd zeer gewaardeerd zoals op de foto’s te zien is.

Vuronger

Namens de gasten en Eva: ……..dank u Sinterklaasje en een mooi gedicht!

Sint’s tijd in Huizen is krap bemeten,

En toch is hij ’t Vuronger niet vergeten.

Hij staat bekend als Kindervriend,

Maar komt bij iedereen die dat verdient.

Hij heeft gehoord van jullie pech,

En was behoorlijk van de leg.

Het wekelijkse samenzijn liep in de soep,

Voor deze fijne en gezellige groep.

De lunch is drastisch ingeperkt,

Omdat de kok ook elders werkt.

Dat is natuurlijk best wel balen,

Vandaar dat Sint verhaal ging halen.

Hij kreeg als troost van Eva’s baas,

En lekker stukkie oude…….

Dat is nog eens een aardig gebaar,

Geniet ervan….en van elkaar!

Groetjes van Sint en Piet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naar het overzicht
 

Doelstelling

  • Het Westland Familie Fonds biedt financiële steun aan lokale en regionale kleinschalige projecten met een maatschappelijk en/of cultureel doel in Huizen en omgeving.
  • Het Westland Familie Fonds staat voor maatschappelijk betrokken ondernemen.
  • Door de inzet van leden van de familie Westland en medewerkers van Westland Kaas wordt de betrokkenheid met kleinschalige projecten positief beïnvloed.

Ik wil een aanvraag indienen

Heeft uw organisatie of groep ook een goed plan, maar is de financiering nog niet helemaal rond?

U kunt een aanvraag indienen voor uw project! Als het voldoet aan de aan ons gestelde voorwaarden, maakt u kans op onze sponsoring.

PROJECT AANVRAGEN

© 2024 Westland Familie Fonds
Website door Hippit