Muziekvereniging St Caecilia blij met nieuwe snares

In mei was er door Olga Dol een dagtrip naar de Keukenhof georganiseerd voor een groep van 90 Oekraïense vrouwen en kinderen, met taalmaatjes als begeleiders. Deze groep vrouwen en kinderen verblijven in een hotel in Huizen. Dit was een fijn verzetje voor de groep. Onderweg was er koffie en appeltaart en voor de lunch waren er pannenkoeken. Het was een groot succes en deze prachtige dag was mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Rotaryclubs Huizen en Gooimeer en een bijdrage van het Westland Familie Fonds. Enkele weken na het uitstapje kwam één van de deelnemers uit de groep, Nata, naar ons kantoor aan de Zuiderzee om Westland te bedanken. De groep had erg genoten van het uitje en Nata had een schildering gemaakt van een tulp, die ze Westland als dank wilde geven.

Zomerzotheid is een bijzondere jaarlijkse vakantie voor oncologische patiëntjes, georganiseerd door de SKOV (Stichting Kinder Oncologische Vakantieparken). Deze zeilvakantie in Friesland wordt georganiseerd voor ongeveer 40 kinderen van 10 tot 16 jaar. De begeleiding bestaat uit ervaren zeilinstructeurs, een creatief team en een keukenploeg. Daarnaast gaan er ook medische begeleiders mee. Tijdens deze week is het motto “Even geen zorgen, even helemaal los”, dus geen ziekenhuis of vervelende gesprekken, maar vooral plezier maken en gewoon even kind zijn. Ook dit jaar heeft het Westland Familie Fonds deze zeilweek weer gesponsord met kaas. We kregen een mooi bedankje van de groep. (zie kaart)

Het Theater Blaricum is een intiem dorpstheater, waar van alles te beleven is op het gebied van toneel, cabaret en muziek, maar waar ook plek is voor lezingen, debatten en literatuur. Sinds begin dit jaar wordt er twee dagen per week een bioscoopfilm geprogrammeerd. Door de wisselingen van events, van voorstellingen en lezingen naar bioscoopfilms, moet er telkens worden overgeschakeld van een klein eventscherm naar een groot bioscoopscherm. Hierdoor moet ook de beamer steeds weer opnieuw worden aangepast en ingesteld en van een andere lens worden voorzien. Het theater wilde daarom graag een tweede kleine beamer aanschaffen, die bovendien energiezuiniger is en vroeg om een financiële ondersteuning voor de aanschaf hiervan. Het Westland Familie Fonds heeft toegezegd hier aan mee te betalen.

De muziekvereniging St Caecilia in Hoogland is een vitale vereniging met ongeveer 100 actieve leden en een groot maatschappelijk draagvlak in Hoogland. De vereniging is in 1928 opgericht en uitgegroeid tot een bruisende club met veel jonge leden, maar ook ouderen zijn goed vertegenwoordigd. Het fanfareorkest en de slagwerkgroep verzorgen regelmatig optredens en zijn trouwe gast bij diverse evenementen in Hoogland. Daar zijn ook de ritmische klanken op de snares (drums) te horen. De snares waren echter aan het einde van hun levensduur en moesten vervangen worden. Dit is een grote kostenpost voor de vereniging en daarom klopte St. Caecilia bij het Westland Familie Fonds aan. 

Naar het overzicht
 

Doelstelling

  • Het Westland Familie Fonds biedt financiële steun aan lokale en regionale kleinschalige projecten met een maatschappelijk en/of cultureel doel in Huizen en omgeving.
  • Het Westland Familie Fonds staat voor maatschappelijk betrokken ondernemen.
  • Door de inzet van leden van de familie Westland en medewerkers van Westland Kaas wordt de betrokkenheid met kleinschalige projecten positief beïnvloed.

Ik wil een aanvraag indienen

Heeft uw organisatie of groep ook een goed plan, maar is de financiering nog niet helemaal rond?

U kunt een aanvraag indienen voor uw project! Als het voldoet aan de aan ons gestelde voorwaarden, maakt u kans op onze sponsoring.

PROJECT AANVRAGEN

© 2024 Westland Familie Fonds
Website door Hippit